måndag 26 november 2012

"Tjuvfiskare" frias i tingsrätten.

Dom två yrkesfiskare som åtalades för otillåtet fiske utanför Väst Sahara friades idag av Göteborgs tingsrätt. Mer info här.

//UP

lördag 24 november 2012

Nytt världsrekord på Uer!!

Troligen kommer det att registreras ett nytt rekord på Uer! Drömgränsen 10 kg är slagen! Med råge och dessutom av flera fiskar! Största väger över 12 kg och man har fiskat från en häftig och dramatisk plats, en oljerigg!

Läs mer på den blogg du hittar under länken. Där finns även riktigt häftiga bilder på drömfiskarna!
http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2012/11/24/verdens-storste-uer-fanget/

/DK

torsdag 22 november 2012

Eskil Erlandsson sicken stjärna alltså.......

Kikade idag på uppdrag gransknings program om östersjölaxen i efterhand då jag var upptagen med annat i går. I programmet fick vi se en intervju med Eskil där han ger sig själv och den svenska fiskepolitken guldmedalj, i samma intervju säger han rakt ut att han inte tror på forskarna och struntar helt enkelt i deras resultat.
För Sveriges bästa så föreslås att du avgår från din ministerpost med omedelbar verkan, Eskil.

Via Fiskejournalens hemsida kan man hjälpa till att försöka påverka genom att mailbomba
herr Erlandsson via ett formulär om Fj har tagit fram. Passa på att göra er röst hörd nu.

//Up

torsdag 15 november 2012

Metetur med inslag av sillfiske 24 november!

Vill bara passa på att tipsa om denna händelse även här på bloggen!
Info finns både på hemsidan och facebook, vi har även bjudit in folk
från andra håll, vi ska välfylla båten?! Det är lördag 24 november och
fisket är 8-15. Detaljerna finns om du följer länken!

http://www.svenskalag.se/news.asp?teamID=5602&newsID=268857

/DK

onsdag 14 november 2012

Historien bakom "Den Gamle & Havet"

Nyss hemkommen från ett mycket intressant föredrag av Martin Falklind om hur det gick till att spela in Expedition den gamle och havet som visades tidigare i tv. 

Man fick en inblick i deras arbete och förberedelser inför denna film och vilka hinder som möttes under resans gång. Videoklipp och bilder varvades med tokiga historier under kvällen, många goa skratt och en o annan tankeställare. 



Stefan blev lycklig när han vann en flugtafs på lotteriet. 







Med vänlig hälsning,
Ulf Palmquist

PM Byggservice

måndag 12 november 2012

lördag 10 november 2012

Fortsatt bra fiske i sundet.

Rapporterna har duggat tätt denna hösten med stora plattisar, främst skrubbor och spättor men även udda arter som kommer upp med jämna mellanrum. Navia har fiskat mycket i sundet denna hösten och har tidvis haft bra fiske med fina toppfiskar, fick även en rapport från Tomas att dom hade lyckats fånga en paddtorsk ? igår medans vi var ute med Vándia på mete tur.

Lars Friberg med en skrubba på 1,46 från Råå
Hfk under deras mete tur i dag.
Team Nidingen med Tompa, Melker och Urban var också nere och fiskade med egen båt i går för att se om dom kunde få nåt på kroken, Einarsson tyckte väl inte att det hade gått så bra storleksmässigt men vad gör det när dom håller fram fisken med raka armar vid fotografering. då blir ju fisken stor ändå ;)))

Melker med en fin spätta.

Knot 450 gram.

Idag blev det panerad spättafile med potatismos och romsås till middag, allt nersköljt med en flaska vin, eller två.



Fileat o klart.
Det var ju inte så att fiskarna stod på kö nere på botten för att kasta sig över våra beten under gårdagens tur, men trots detta så kom det upp en del fisk ändå. Ganska bra storlek på dom spättor som vi fick och förhållandevis få småskäddor, och när vi gled över dom områdena som skrubborna fanns så kastade dom sig över agnet. Vädret var med oss och vi hade som vanligt trevligt ombord på båten.

//Up

fredag 9 november 2012

Fin spätta.

Är ett gäng Ghfk,are som fiskar från Vandias däck idag, är lite småtrögt än så länge. Tack för att du avbokade din plats Källman, så jag kunde följa med och bända upp en fin spätta 1580 gram. Vi fiskar vidare i jakten på dom stora.

//Up

måndag 5 november 2012

Bilder SM Hav

Här kommer några bilder från SM Hav i Helsingborg. Det finns fler bilder på GHFK:s hemsida för den som intresserad. Kika under "Bildgalleri" i menylisten. / Dk

På väg ut lördag. Juniormästaren Jonathan Alm, Adam, Henriksson och Mia lägger upp taktiken.
Två medaljörer, Sixten & Benny innan första nedsläpp på söndagen. Tur i lottningen, eller?
På väg ut. Jan-Åke t.v. samtalar med Stefan Moström från Skåne.
Några stabila skrubbor på 8-900 g.

Som sagt, det finns fler bilder i ett bildgalleri på GHFK:s hemsida / Dk

lördag 3 november 2012

Köpfest hos Tajtlajn.

Var nere en sväng igår kväll och tittade in hos grabbarna i Kållered som firade 2 år i dom nya lokalerna, ihop med Peter, Adam och Jonas.
En påse "förbrukningsmtrl" blev det för min del, och som ni ser på bilden så var butiksägare Andreas mycket lycklig då han lyckades lura på Gassander ett annars svårsålt spö.
Köpte också Öis spinnaren som är ett måste i varje seriös sportfiskares draglåda. Hade tänkt köpa ett spö också om inte Adam hade tagit det sista exet före mig.

//Uffe Palmquist.

torsdag 1 november 2012

Stackars båt.

Nu ska båten få känna på lite vinterkyla
för första gången i sitt liv. Drog ut den ur sitt varma goa garage för sista gången, fixade med lite reglar men hann inte täcka båten igår.
LAJ. ( lagen om alltings jävlighet )
drabbade mig o Peter när vi skulle täcka båten i dag. Naturligtvis så börjar det spöregna lagom till vi ska slänga på presseningen, vi blev rätt så blöta kan man säga. Men nu är det gjort och båten får vila sig i form tills våren.

//UP

Sportfiskarnas Höstdebatt

Ta nu chansen att uttrycka era åsikter om Storfiskregistreringen! Sedan några år har Sportfiskarna bjudit in till en debatt under november inför kommande års sotrfiskregistreringar, för att fånga upp eventuella förändringar och annat. Det var Håkan Brugård som initierade detta och hans ersättare Nicka Hellberg fortsätter på den inslagna vägen.

Följ alltså länken och gör Din röst hörd! / DK

 Höstdebatt om Storfiskregistret