tisdag 30 april 2013

Grym piggvar av Navia-Anders!

Orust levererar!

Det har senaste tiden varit bra drag i vararna runt Orust och nu har ett "monster-exemplar" kommit upp! Det var Anders Christensson som landade superfisken på 5,3 kg! Vertikaljigg o gummibåt gäller för detta fisket så här års. STORT GRATTIS från GHFK!



Vi tog oss friheten att låna bilden från Navias blogg som ni hittar här: http://team-navia.blogspot.se/

/DK

söndag 21 april 2013

Mete i den sköna kvällssolen.

Sitter i bilen o håller koll på mina spön samtidigt som skön musik strålar ur högtalarna och solen kikar in genom rutan.
Några mörtar och en brax hitills, inget värt o ta kort.

Men mysigt har jag.


//Uffe.

lördag 20 april 2013

KM Resultat 2013

Lite kort har ni här resultatet:
1/ Källman Sr (Dan), 131p
2/ Uffe Palmqvist, 128p
3/ L-G Andersson, 125p
4/ Källman Jr (Martin), 113p

Det var till slut en torskdubble son avgjorde till titelförsvararens fördel. (Dvs min...) Seger för tredje gången på fyra år. Det var allmänt små marginaler med en fisk hit eller dit. L-G lyckades "fylla" skrubba till sist egter enorma mödor och fixade med det bronset från Martin dom missade att fylla samma art med 1 enda fisk. Apropå skrubba, dagens okrönte kung där var Jan-Åke som halade upp över 25 st! Men andra arter gick sämre. Största rödspotta var Louise fina på 720g. Fin mat till pappa...

98% av fiskarna simmar vidare i Öresund...

/ DK

KM 2013 avgjort.

Louise Andersson med en fin Spätta .



Ghfks klubbmästerskap avgjordes idag under trevliga förhållande, tidvis nappade det ganska bra . Km,et avgjordes som så många ggr förr i Öresund i från Vandias däck med den (ö)kände skepparen Thomas Nilsson,

Överlåter till Dan källman att lägga ut resultatlistan senare, något han nog gärna gör.

Roligast på båten idag var nog den entusiasm och skicklighet som vinnaren i juniorklassen Louise Andersson visade upp. Hon slog många utav dom gamla "rävarna" på fingrarna idag, inklusive sin pappa Björn.
Skulle nästan vilja höra vad dom säger när mamman frågar, hur det gått idag?

onsdag 17 april 2013

Föredrag om Panama i klubbhuset.

Klubbhuset är fullt av fiskesugna! Vi har besök av Jimmy Andersson från Nordic Sea Angling som berättar om det nya resmålet Panama. Intressant fiske med många kul arter. /dk

fredag 12 april 2013

Klubbtur 20 april, även KM

Missa inte chansen nu att göra vårens första meteförsök från Vandia! Vi åker lördag 20 april mellan 09-16 och KM Deltävling 1 avgörs ombord under dagen. Detta innebär INTE att man måste vara tävlingsfiskare för at hänga på! Tvärt om, metet har börjat komma igång med gott om platta, t.o.m. koljorna är på plats nere på syd! Priset är 450 kr & 50 kr / burk borstmask.

De som tävlar KM-1 har följande regler:
Mete med två krok användas, pilkfiske med två krok där trekrok räknas som en krok. Fiske med spö.
Fisken ska vara rättkrokad i munnen för att räknas. Återutsättning är ok av fisk som räknas storleksmässigt men inte håller måttet som matfisk eller behöver fredas.

100-poäng systemet tillämpas. 5p art. 5p per fisk första 5 fiskarna/ art, därefter 2 poäng / fisk i arten. 10 poäng bonus för fylld art 10 fiskar. Vid lika poäng avgör högsta fiskpoäng, därefter flest antal arter, därefter flest godkända fiskar.

Minimått:
• torsk: 45 cm
• havskatt & långa: 50 cm
• Sej, bleka: 40 cm
• kolja 35 cm (återutsätt alla under 45 cm)
• Piggvar/slätvar 30 cm
• övrig plattfisk: 25 cm
• övrig fisk: 20 cm

Vi välkomnar även icke klubbmedlemmar, eftersom vi måste försöka bli fler än vi är idag! Kontakta undertecknad ocm du är intresserad! Och sprid gärna!

GHFK genom Dan Källman 0705-989322

tisdag 2 april 2013

Sorg i Ghfk.

Benkt Hanefors har gått ur tiden.
2 apr, 20130 kommentarer
Här följer MINNESORD – BENKT HANEFORS av GHFK:s hedersordförande Jan Olsson

Benkt Hanefors fiskar inte längre i jordiska vatten. Lugnt seglade han under påskdagskvällen iväg till himmelska vatten. Benkt blev 88 år.

Med Benkt har en av de stora och mångsidigt betydelsefulla profilerna inom modernt svenskt sportfiske gått bort. Noggrannhet, rättframhet och framsynthet kännetecknade under alla år starkt Benkts engagemang, såväl inom sportfisket som  naturvården och kulturlivet.

Redan på 1930-talet svingade urgöteborgaren Benkt spöet både i sött och salt vatten. Och som vuxen engagerade han sig tidigt i aktuella sportfiskefrågor. Benkt förblev under alla aktiva år en stark brobyggare mellan gammalt och nytt inom den svenska sportfiskevärlden.

Jag mötte honom under 50-talet, då han varmt förordade den breda verksamhet som Fiskefrämjandet bedrev. Vår vänskap fördjupades sedan under många år, såväl på fiskefältet som i föreningsverksamheten, främst som representanter för och grundare av Göteborgs Havsfiskeklubb (GHFK). Det finns många oförglömliga minnen i lag med eldsjälen Benkt, såväl i styrelserum, som längs reling och vid bardisk.

Som Sverige-representanter i internationella sportfiskesammanhang, var vi som mest lyckosamma när vi vann det första brittiska rockamästerskapet år 1967, arrangerat i Skottland. Benkts imponerande fångst av en slätrocka på mäktiga 62,5 kg var det som avgjorde till Sveriges fördel.

Som GHFK-ordförande förde Benkt klubbens vimpel högt och framgångsrikt under flera år. Han var tillika idégivare – i samband med klubbens 20-års jubileum år 1983 – till att ett av landets nu mest åtråvärda utmärkelser och prestigefyllda pris blev verklighet, nämligen korandet av "Årets havsfiskare" i Sverige.
Själv blev Benkt som stor föregångsman vald till ständig medlem (life-member) i GHFK samt hedersmedlem inom Sportfiskarna.

Mest välkänd, i allmänna sportfiskekretsar, är Benkt säkerligen som Sportfiskarnas storfiskregistrerare under flera decennier. Det insikts- och ansvarsfulla och för svenskt sportfiske mycket betydelsefulla registrerararbetet var Benkt med om från starten, år 1971. Under sina många storfiskregistrerareår svarade Benkt för ett banbrytande utvecklingsarbete, som innefattade såväl svensk rekordregistrering, bättre fiskskydd och nya stegvisa utmärkelser kopplade till registrerade fiskfångster.

Benkt var mycket beläst, vilket tillsammans med hans stora kontaktnät blev underlag för god och smittande berättarkonst och berikande skribentverksamhet, främst inom kust- och havsfisket men även där urgöteborgaren Kal satt sina spår.

Med Benkt Hanefors har en vänfast, omtänksam, betydelsefull och kunnig sportfiskare och Kal med stor saknad gått ur tiden. Dock, i minneshavet för alltid i ljus och livfull hågkomst väl bevarad!

Skrivet av: Jan Olsson

//up