tisdag 18 mars 2014

Sanslöst nytt klubbrekord!

Söröya fortsätter leverera! I vedervärdigt väder dvs snöstorm vilket betyder 0 sikt och köld. Para detta med 6-8 sek, temp på några minus och tusentals yrkesfiskebåtar och garn så förstår ni.

Men oj vad fisk det finns! Hela tiden 25-30 meter stim och fiskar undet 10 kg lätt räknade. Dagens största tog Forsen och den är ett ordentligt nytt klubbrekord. Hela 38,0 kg vägd iland. Den vägde mer i båten för den blev avblodad redan vid 8 för att fiskarna ska kunna ta hand om den och de två andra vi tog in. Allt återsätts och "luftas" ordentligt så de ska klara sig.

(Lufta innebär att vi låter dem gå och tryckutjämna några gånger på väg upp.)

Tre kontrollvägda är 38,0 kg - 28,0 kg - 27,8 kg.
/Dan K

söndag 16 mars 2014

Uppdatering Söröya.

Fortsatt riktigt gofiske! Större delen av dagen tillbringades i strålande sol ute bland skreistimmen, men dagen kryddades även av flundrafiske i smöyra. Nordnorge i mars innebär snabba väderomkastningar. Vi lyckades bra med skreitorsken - igen. Lätt över 10 st i vikt över 20 kg och oräkneligt antal över 10 kg. Det är så enkelt att det nästan inte finns någon fisk under 10 kg. Lätt att bli fartblind...

Dagens toppar var 27,8 kg (Fors) oxh 25,8 kg (Calle). Sen var det en på över 23 kg vägd iland också. Vi kanske bör förklara att vi försöker klara fisk så mycket vi kan och därför inte har en massa exakta vikter. Därför stannar vi fisken på 20 m och 10 m för att låta dem tryckutjämna och sen kroka loss i ytan. En snabb bedömning där och sedan "hej då". Vi tar bara trofefisk och svårt skadad.

Jo dagen avslutades med dubbeldrill på flundra. 106 och 124 cm blev det.

Bilden är dagens största firrar.

/Dan K

lördag 15 mars 2014

Söröya, skrei o flundror!

Här en rapport från GHFK:s Anders Henriksson, Peter Fors o underteckad, förstärkta med Calle Cederblad. Vår vistelse inleddes med snöstorm o elände men vi har roat oss med att som alternativ fiska flundra alldeles utanför Sörvaer. Hittills ca 10 st varav största 148 cm av Forsen.

Idag kom vi ut på torsken i ca 4 timmar och det var sanslöst. Dagens toppar var Anders 28,7 kg och Dan 22,3 kg. Fors kom över 20 också och Calle toppar med 19,5 just nu. Snittvikt var nog runt 15-16 kg och vi hade inte många under 10. Dagens största kom på guidebåten och väde över 33 kg! (Se bild)

Går inte att fatta. Måste upplevas. Några bilder har ni här.

/Dan K