måndag 24 september 2012

Referat från KM 2012

23:e September "KM - Deltävling 3. Vandia - Helsingborg"
Detta blev en blöt och blåsig tillställning! Spöregn i 8 timmar och en nordvästlig kuling, kul. Men det var ju lika för alla och totalt 20 man trotsade vätan denna gång, 14 deltagare i KM och sex övriga. Svårfiskat var bara förnamnet och det kom upp betydligt färre spättor och skrubbor denna gång, totalt 12 st av varje vilket är klent. Sill var det däremot gott om och stor var den också.
Styrbord togs hem av L-G Andersson med dagens högsta fiskpoäng, 131p. Tack vara segern på sidan ordnade L-G en sammanlagd bronsplats i KM 2012. Ledaren Bengt O hade en mindre bra dag och eftersom han dessutom lottats på L-G:s sida försvann segerchansen, dessutom fiskade även Peter Fors, Conny E och Harald bra på sidan. Ett av de på förhand största hoten Uffe P diskade sig själv med en timmes fiske kvar efter att ha fiskat med 5 krok av misstag (en trekrok på vartacklet...). I det läget var han bra med på sidan poängmässigt. Klantigt men hederligt agerat av Uffe.
Babord var jämnare. Här handlade det om en fisk i slutändan där Dan Källman drog det längsta strået och blev Klubbmästare totalt tack vare segern på 113p. En knot och framförallt en godkänd torsk sista timmen räddade segern. Målar-Björn kom tvåa på 106p men hade hans vitling på 19,5 cm räknats hade segern gått till honom i stället! Detta hade i så fall gett Bengt O totalsegern före Dan med 1,1p! Om Dan i det läget fått en godkänd sandskädda till hade totalsegern gått till Dan med 0,6p. Tätt och jämt!
Totalt kom det 8 arter och det var jämt fördelat på sidorna. har  Detaljer hittar ni nedan under länkarna, både gällande deltävlingarna och totalt.

//DK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar