måndag 3 juni 2013

Mer fakta PNC.

Lite mer detaljer från Lowrance Pater Noster Cup. Tävlingen samlade i år 79 deltagare fördelat på 31 team. Mest långväga gäst var INTE det norska teamet Trutta Garmin från Langesund utan teamet Rockaskär som tagit sig ner ända från Frösön i Jämtland för att deltaga i PNC!

Nu fick vi ett väder vi inte skådat sedan "förra seklet" som någon uttryckte det. tror det var 1998 som det var liknande väder senast. Sol, lite ström och hyfsat med fisk, även stor. det vägdes in ett bra antal stora gråsejar på upp till nästan 8 kg, torsk och långa över 6 kg osv. Festivalrekord blev det på mindre kungsfisk och det kom även vackra blågyltor på upp till 550 gram, berggylta över kilot, en slätvar och stor vitling. T.o.m. en havskatt kom upp vilket var länge sedan.

Topplaget ABU-Garmin lett av Benny Johansson innehöll även sonen Henrik Karlén och ständige följeslagaren Per Alexandersson. Detta år var de omöjliga och vann på 1105p, hela 180 före tvåan Garmin Kinnarp Omega. Trean Ocean var ytterligare 7 p efter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar